El centre IES Llombai, de Borriana, ha sigut seleccionat com a escola Ambaixadora del Parlament Europeu, un programa educatiu destinat als alumnes d’ensenyança Secundària i de Formació Professional amb l’objectiu al curs 2020/21, de difondre entre l’alumnat, la importància i el coneixement d’Europa, el seu parlament i el funcionament democràtic del mateix.

Formar part d’aquest programa suposa per a l’IES Llombai un reconeixement per la labor d’innovació educativa.

Els alumnes podran experimentar la ciutadania europea a través de formacions presencials i activitats relacionades amb la UE, així com treballar amb material on line, actualitzat i proporcionat pel Parlament Europeu durant l’any acadèmic. Segons explica la directora del centre, Rosa Ana Morales: "Aquesta es una eina per donar l’oportunitat als jóvens de comprendre, d’una forma eficaç, qué significa pertànyer a la UE en el nostre dia a dia, quins països la integren, com treballaven i què poden fer per a aconseguir, en el futur, una Europa tal com somien".

Tant els alumnes com els professors tindran la possibilitat de conéixer de prop les oportunitats que li’ls oferixen per ser ciutadans europeus, la importància de vot a les eleccions al Parlament Europeu o el paper fonamental que exerceix. "El sentit d’escola democràtica i plural és la base del nostre projecte educatiu", assenyala Morales.