L’IES Politècnic de Castelló participa al consorci STEPV-Erasmus+KA102, Business and Inclusive Training, our Future of VET in Europe, un projecte europeu que possibilita que tant l’alumnat com el professorat milloren la seua formació. Té una durada de 12 mesos i està dissenyat perquè 95 alumnes gaudisquen de períodes de pràctiques amb mobilitats de curta durada (d’un mes) o de llarga durada (de tres mesos --Erasmus-PRO--), 10 places per al professorat de jobshadowing i 24 places per al professorat que acompanyarà a l’alumnat i facilitarà la seua incorporació en les empreses d’acollida.

L’alumnat de Cicles Formatius de Grau Mitjà dels centres socis del consorci podrà millorar la qualitat de les seues pràctiques en l’entorn laboral en empreses d’Itàlia, Irlanda, Malta, Alemanya, França, Portugal i Polònia.

El professorat participant gaudirà de períodes d’observació i compartirà bones pràctiques amb altres professionals europeus. A més a més, també tindrà l’oportunitat de comptar amb la visita d’un expert europeu, especialista en Recursos Humans, que participarà en tres jornades de formació a Castellò, València i Alacant.

L’objectiu del projecte és que l’alumnat desenvolupe habilitats que completen de manera pràctica les ja adquirides durant la seua formació professional i també que desenvolupen la seua competència intercultural al viure i treballar en altres entorns. Es pretén que el projecte tinga un gran impacte tant a nivell local con regional, ja que promou el reconeixement de crèdits de formació a nivell europeu, la millora de les competències en llengua estrangera dels participants, així com una millora de la qualitat de l’educació i de l’oferta formativa en els centres del consorci.

ACTIVITATS

Les persones que hi participen realitzaran activitats com la planificació de les assemblees informatives als centres; reunions de coordinació del consorci i de les comissions Erasmus; procés de selecció de l’alumnat i professorat participant en les mobilitats; visites preparatòries a les empreses d’acollida, per tal signar els convenis de pràctiques i els ECVET; i cursos de formació on line a la nostra plataforma per desenvolupar la preparació cultural. També coneixeran la prevenció de riscos laborals i igualtat, la tramitació dels documents Europass, i treball a la Online Linguistic Support.