E l divendres 20 d’octubre un total de 88 alumnes de 1r d’ESO de l’IES Ramón Cid de Benicarló, acompanyats de sis professors, van realitzar una sortida extraescolar fins a la capital d’Els Ports, Morella. El grup es va desplaçar amb dos autobusos: un va anar a Morella cap al Museu Temps de Dinosaures i l’altre cap al parc d’aventura Saltapins, per després canviar el torn.

Al museu, els estudiants van poder gaudir d’un viatge al centre de la terra recorrent l’apassionant món de la geologia i la paleontologia mitjançant la col·lecció de fòssils del Cretàcic, destacant una reproducció a escala real d’un imponent Iguanodó, un dels dinosaures més interessants i estudiats.

aventura

Al parc d’aventura Saltapins, situat al complex de la Fàbrica Giner, antiga fàbrica tèxtil del segle XIX i ara rehabilitada amb nombroses zones verdes, el intrèpid alumnat va recórrer un circuit acrobàtic aeri, entre una sèrie d’activitats suspeses entre arbres (tirolines, lianes, ponts tibetans, xarxes,...).

Prèviament, els estudiants van ser instruïts per els encarregats d’aquesta atracció en l’ús del seu equipament de protecció personal i en les mesures de seguretat pertinents.

L’activitat va estar organitzada pels Departaments d’Educació Física i de Geografia i Història. «El treball conjunt entre docents aporta importants beneficis per a l’alumnat, que es va reflectir en l’important grau de participació de l’alumnat i el seu entusiasme en el desenvolupament de tota la jornada, marcada pels seus somriures», expliquen des de la direcció del centre

En definitiva, una bona experiència amb contacte amb la naturalesa, descobrint interessants aspectes de la paleontologia per part de tots els participants, professors inclosos.