L’Institut Valencià de Cultura ofereix sis tallers didàctics al museu de Belles Arts de Castelló. Les activitats es realitzen fins a juny i abasten diferents disciplines i tècniques artístiques com la música, el gravat, la pintura o l’estampació. Totes estan adreçades a públic escolar de diferents edats i a famílies.

El primer taller que es realitza és De bona tinta, el procés d’elaboració de les diferents tècniques del gravat i l’estampació. El taller consisteix a estampar la matriu realitzada en el centre educatiu, experimentant amb l’entintat i l’estampació amb diverses tècniques. L’activitat es realitza de dimarts a divendres a les 10.00 hores i s’adreça a grups d’ESO i de Batxillerat.

La instal·lació didàctica 100 anys de les pintures rupestres de La Valltorta commemora el centenari del descobriment dels primers testimonis d’art rupestre a Castelló a Morella la Vella i al barranc de la Valltorta. Per a celebrar l’efemèride, el museu ha convidat els més petits a convertir-se, en un d’aquells dibuixants i pintors que van treballar realitzant els calcs de les manifestacions d’art rupestre.

La instal·lació estarà al museu fins al juny de 2018, de dimarts a diumenge, i està adreçada a grups escolars i públic familiar.

En el cas de l’activitat Pirata Malatraça, a partir d’aquest conte es planteja un taller en què xiquets i xiquetes han de fer la música i els ambients sonors del conte utilitzant instruments construïts, a escola o a casa, amb materials senzills i fàcilment accessibles. Aquest taller se celebra fins juny, de dimarts a divendres, a partir de les 10.00 hores, i està adreçat a grups d’Infantil i de primer cicle de Primària.

MONOTIPS I SEGELLS

Una altra activitat present en el museu aquesta temporada és el Taller de monotips. El monotip consisteix en la intervenció pictòrica sobre una planxa directament amb tintes. D’aquesta manera es forma una imatge que posteriorment s’estampa sobre paper. Aquest taller tindrà lloc de dimarts a divendres a partir de les 10.00 hores, i s’adreça a grups de segon i tercer cicle de Primària, d’ESO i de Batxillerat.

Altra iniciativa és Prehistòrics tecnològics, activitat que es presenta com una introducció a l’evolució de la tecnologia. S’adaptaran restes materials per facilitar-ne la comprensió i per observar-los com a reflex de l’evolució de la humanitat. Aquesta activitat està disponible de dimarts a divendres, a partir de les 10.00 hores, per a alumnes de segon i tercer cicle de Primària.

El darrer taller és el de segells. L’activitat proposada és la de representar el rostre d’un personatge. A través de l’estampació de formes geomètriques bàsiques, els alumnes aprendran les diferents possibilitats gràfiques. Es pot realitzar de dimarts a divendres, a les 10.00 hores, per a xiquets i xiquetes d’Infantil i primer cicle de Primària.