+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

L’IVAJ llança la campanya ‘Viu la Solidaritat’ dels camps de voluntariat juvenil per a 2018

Aquesta iniciativa cerca reunir joves de diferents procedències que es comprometen a treballar en projectes de contingut social

 

Diversió. La programació dels camps inclou moltes activitats d’oci. -

Platja. Les excursions a la costa són habituals en aquests camps. -

27/02/2018

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) ha obert el programa de camps de voluntariat juvenil, dins de la campanya Viu la solidaritat, que permet que la joventut realitze el seu voluntariat en projectes tant de la Comunitat Valenciana, d’altres comunitats autònomes i de països estrangers en tres convocatòries: primavera, estiu i hivern.

Els camps de voluntariat juvenil reuneixen a un grup de joves de diferents procedències que es comprometen de forma voluntària i desinteressada a desenvolupar un projecte amb contingut social en favor de la comunitat, combinat amb activitats complementàries d’animació.

La realització del projecte és un mitjà per a fomentar valors de convivència, de tolerància, de participació, de solidaritat i d’aprenentatge intercultural.

Amb la finalitat de facilitar als joves la possibilitat de participar en accions voluntàries, que els permeten desenvolupar el seu compromís amb la societat, l’IVAJ convoca places en els camps de voluntariat juvenil, activitats dirigides a desplegar projectes socials de diferents modalitats. A més, l’intercanvi de places que es realitza amb altres comunitats autònomes i amb el Servei Voluntari Internacional, permet a joves de la Comunitat la participació en activitats de caràcter nacional i internacional.

tres convocatòries

Per a la campanya 2018 s’estableixen tres convocatòries. La convocatòria A correspon als camps de primavera que es realitzaran entre el 30 de març i el 8 d’abril de 2018, i tindran una durada de 9 dies naturals. La convocatòria B són els camps d’estiu, que es realitzen en els mesos de juliol i agost, de tipus social, de restauració arqueològica i relacionats amb activitats mediambientals i culturals, amb una durada de 15 dies.

Els camps organitzats en altres comunitats autònomes i pel SVI es desenvoluparan, preferentment, durant els mesos de juliol i agost, i la durada dependrà de la comunitat autònoma o entitat organitzadora de cada camp. Finalment, la convocatòria C, els camps d’hivern, es desenvoluparan entre el 26 de desembre i el 5 de gener de 2019 i tindran una durada de 10 dies naturals.

La inscripció per a la convocatòria A de primavera en la província es realitzarà en la unitat territorials de l’IVAJ a Castelló, fins al 2 de març. Per a la convocatòria d’estiu, la preinscripció es realitza en el formulari publicat en el web de l’IVAJ, des de les 9.00 del dia 1 de març fins a les 14.00 hores del dia 16 d’abril.

Per als camps d’hivern, la inscripció es realitzarà també en la seu de l’IVAJ a Castelló, del 12 al 23 de novembre.

La relació de places i projectes dels camps de voluntariat juvenil a la Comunitat s’exposaran, com a mínim, cinc dies abans de l’inici del procés d’inscripció.