L’estudiantat del Grau en Maestre/a de Educació Primària de la Universitat Jaume I de Castelló va portar el Projecte escènic: aprenent i ensenyant música a més de 400 alumnes de primària del Colegio Agora Lledó International School, a través del qual els futurs mestres van posar en pràctica les competències musicals adquirides en l’assignatura de Didàctica de l’Expressió Musical en Educació Primària des de les pedagogies actives.

Aquest projecte, que ja es va mostrar en la seua primera fase en la Conferència ISME de 2016 a Glasgow, i que té com a objectiu principal aprendre de manera activa la didàctica de la música treballant per tasques i projectes, va suscitar l’interès de diferents universitats d’Estats Units. La directora d’aquesta iniciativa és Ana M. Vernia Carrasco.

Per la seua banda, el Colegio Lledó de Castelló, que compta en el seu programa de música amb els professors Víctor Peris i Sven Valcárcel, va mostrar un especial interès per oferir el projecte en els seus espais, facilitant i valorant el procés.