Els colors, les línies i les formes tornen amb motiu d’una altra edició del Concurs Escolar de Dibuixos per alumnes de Primària de la província de Castelló, un certamen organizat pel Col·legi Territorial d’Arquitectes de Castelló que compta amb el suport de El Periódico Mediterráneo i El Periódico del Azulejo. Sota el lema La plaça, els participats hauran de tindre en consideració quins elements deuria tindre la seva plaça somniada i quins són els detalls que troben a faltar a les places de les seves ciutats o pobles. Com a punt de partida, els nens i nenes poden dibuixar aquells llocs públics on es relacionen amb els seus amics o als que més els agrada anar amb els seus familiars o un espai que els agrade d’aquells que hagen visitat durant una excursió o viatge, per exemple.

Aquesta iniciativa pretén servir al col·lectiu d’arquitectes per observar la visió dels infants a través dels seus dibuixos sobre temàtiques particulars. En aquesta edició, s’obtindrà informació sobre com els més petits de la família perceben l’espai urbà, què és el que més valoren, què interpreten per espai públic, la seva concepció, les carències que li troben… Tot això per a, després, mitjançant una exposició, els qui s’encarreguen del disseny de les nostres ciutats puguen conèixer aquest material per a facilitar la seua tasca.

De tots els dibuixos presentats, el jurat seleccionarà els cinc finalistes de cada una de les tres categories, d’entre els quals s’elegiran dos guanyadors per categoria. Els dibuixos premiats (que rebran un xec regal per la compra de material escolar i un joc Lego Architecture) es publicaran a Mediterráneo. Els treballs s’hauran de presentar al Col·legi Territorial d’Arquitectes de Castelló (carrer Ensenyança 4) abans del 9 de desembre.