Els alumnes de 4t d’ESO de Música de l’IES L’Alcalatén de l’Alcora van participar a la Gala 2017 Asamanu Àfrica, coordinada per Tiranta Teatre i que va comptar amb la col·laboració desinteressada d’artistes locals, amb música, ball, humor i espectacle a benefici de l’oenegé alcorina.

Els alumnes Andreu Torner, Alejandra Gozalbo, Fran Molés, Paula Bou, Nuria Mor, Carla González, Eva Romero, Izan Bachero, Martín Iserte, Alejandro Reyes, Vicent Moya, Sara Maeso, Sonia Gual, Ranya Lahlahi, Ginger Martínez i Adrián Escrig van interpretar la peça Il·luminats, una obra de percussió amb la llum com a protagonista.

Amb el donatiu de cinc euros de l’entrada, el tradicional acte solidari va recaptar fons per a aquesta organització no governamental d’ajuda al desenvolupament, que centra els seus esforços en Senegal.

També van actuar de forma desinteressada Enharmonics, CBE L’Alcora Balla, Tamara Bellés, Edu Picazo, Sheila Bellés, Índia Martínez, Vanesa Martí, Santi Sáiz i, per descomptat, Tiranta Teatre, que va coordinar i va presentar l’acte, sota la direcció de Juan Lluna. Entre els participants també va haver alumnes i antics alumnes del centre educatiu.

Asamanu Àfrica ha fet nombrosos enviaments durant anys de medicaments, roba, material escolar i d’higiene.