L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), depenent de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, ha obert el programa de camps de voluntariat juvenil, dins de la campanya Viu la solidaritat 2020, que permet que les persones joves realitzen un voluntariat en projectes en la Comunitat Valenciana, en altres comunitats autònomes i en països estrangers en tres convocatòries: primavera, estiu i hivern, d’acord amb les bases publicades en el Diari Oficial de la Generalitat valenciana.

Els camps de voluntariat juvenil reuneixen un grup de joves de diferents procedències que es compromet, de manera voluntària i desinteressada, a desenvolupar un projecte amb contingut social en favor de la comunitat, combinat amb activitats complementàries d’animació. La realització del projecte és un mitjà per a fomentar valors de convivència, tolerància, participació, solidaritat i d’aprenentatge intercultural.

Per a la campanya 2020 s’estableixen tres convocatòries. La primera es correspon als camps a la primavera, que es realitzaran del 10 al 20 d’abril i tindran una duració de 9 dies; la segona és de camps a l’estiu, que es realitzaran en juliol i agost i seran de tipus social, de restauració arqueològica i relacionats amb activitats mediambientals i culturals, amb una duració entre 10 i 15 dies. I, finalment, la tercera convocatòria són els camps d’hivern, previstos entre el 26 de desembre i el 4 de gener de 2021.