Prop de 7.000 alumnes de 4t d’ESO en 118 centres educatius de la Comunitat Valenciana, Balears, Murcia i Saragossa, van iniciar la primera fase de la Lliga de Debat Escolar, promoguda per la Fundació educativa Activa-t i recolzada pel BBVA.

Després d’aquesta primera ronda, els millors equips van passar a les rondes eliminatòries, que es van desenvolupar en les províncies participants. En les finals provincials van resultar guanyadors el col·legi Fundació Flors (Vila-real), Edelweiss School (Godella), La nostra Senyora de la Consolació II (Palma), Comtes d’Aragó (Saragossa), Miralmonte (Cartagena) i Altell (Alacant).

Tots ells van passar a la final interprovincial, que es va desenvolupar en l’Ateneu Mercantil de València. El tema a tractar es va basar en si és possible un món sense fronteres. Cal destacar que el propòsit de la iniciativa és col·laborar amb els centres educatius perquè els alumnes desenvolupen la seua capacitat de diàleg i discussió, competències necessàries per a accedir al mercat laboral.

Finalment, assenyalar que en l’esdeveniment recolzat pel BBVA també es va celebrar la final del concurs d’oratòria en castellà i en anglès.