Els Fridays for Future tornen a colar-se aquest curs en les aules. El col·legi Lope de Vega de Nules continua en la seua croada contra el canvi climàtic i, com a protesta, cada divendres lectiu celebra els seus Green Fridays amb concentracions al pati per part d’escolars de tots els cursos. Així ho explica la professora Virginia Gavalda, qui avança que continuaran amb els consells ambientals «per a acordar unes pautes a seguir» i que realitzaran «un Consell Ambiental extraordinari en el saló de plens de l’Ajuntament del nostre municipi, juntament amb l’alcalde i diversos regidors, on els escolars plantejaran una sèrie de propostes perquè el poble s’implique i realitzen actuacions per a una millora del medi ambient». Entre les reclamacions destaquen la reducció i la gestió de residus, segons explica la responsable. «El que treballem en el col·legi no té sentit si no ho fem al costat de les famílies i el poble. L’escola ha d’obrir-se perquè hi haja una millor comunicació i ha de ser motor de canvi», adverteix Gavalda.

A més, aquest curs comptarà amb una jornada de neteja a la platja amb la finalitat que els ciutadans «siguem conscients d’on acaben els residus». I al costat d’aquesta actividad, els alumnes s’han submergit en un nou repte: Esmorzars, residu zero!, un projecte en el qual treballen els aliments saludables, de proximitat, de temporada i alternatives als envasos. «Aprenem hàbits sostenibles a l’hora de consumir, a fixar-nos d’on procedeix i quina petjada de carboni estem deixant amb cada esmorzar», insisteix Gavalda.

Un mar d’iniciatives medioambientals per a que els més xicotets cresquen en un món on el respecte per les persones i l’amor per la naturalesa siguen el que els conduïsca pel camí de la sostenibilitat i la convivència.