Els xiquets de Castelló aficionats a l’atletisme tenen el dissabte una cita ineludible, amb la celebració d’una marató infantil que servirà com a preludi a la prova dels atletes més majors, la Marató BP, que es celebrarà diumenge. Les carreres, patrocinades per el Centre Comercial Salera, tindran lloc al parc Ribalta a partir de les 11.00 hores, amb eixida al costat de la Tinença Alcaldia Oest.

L’organització ha previst diferents grups per edats en funció de la quantitat de xiquets en cada categoria. Els primers a eixir seran els mini benjamins, els participants de fins a cinc anys, que recorreran 150 metres. Els seguiran els pre-benjamins (6 i 7 anys), que cobriran una distància de 300 metres, i els benjamins (8 i 9 anys), 500 metres. Els alevins de 10 i 11 anys competiran sobre 700 metres, els infantils de 12 i 13, 1.500 metres, i els cadets de 14 i 15, 1.400 metres.

Des de l’organització s’ha fet una crida als pares i mares perquè no arriben justos de temps a la carrera, ja que hi ha molts xiquets. El CEIP Gaetà Huguet també ha col·laborat cedint les dutxes de l’escola per als participants en la carrera.

més novetats

Per a fer la competició molt més divertida, es disposarà una zona de photocall perquè els pares facen la foto amb la medalla. A més, tots els xiquets i xiquetes participants en la marató tindran el mateix premi com recompensa del seu esforç: una medalla commemorativa i una samarreta, cortesia del Centre Comercial Salera.

Per tal d’agilitzar les inscripcions, s’habilita un formulari on line en www.maratonbpcastellon.com perquè tots aquells xiquets i xiquetes que vulguen puguen inscriure’s de forma més segura. També s’habilitaran a través de diversos col·legis de la ciutat. La recollida de dorsals serà el dijous i el divendres en el punt d’informació de Salera.

Es tracta d’una activitat lúdica, d’una carrera no competitiva que aposta per fer més visible la importància de la pràctica de l’esport, més encara en l’edat més primerenca. Des de l’organització s’espera que més de 500 xiquets castellonencs es reunisquen al parc Ribalta. La premissa és que aquesta marató infantil es convertisca, igual que el seu germà major, en una cita ineludible a la ciutat.