El Centre de Formació, Innovació i Recursos Educatius (Cefire) d’àmbit artísticoexpressiu, amb seu a Castelló de La Plana, ha creat una unitat didàctica per posar en valor la figura de Matilde Salvador, una dona d’arts que s’inicia en la música i també va tindre temps per a dedicar-se a la pintura, la poesia i el teatre. A més, fou una gran defensora del valencià. De fet, va crear la primera òpera escrita en esta llengua, dedicada a la capital de La Plana, una ciutat a la qual se sentia fortament arrelada.

I, amb l’objectiu que l’alumnat descobrisca quest referent educatiu, Roberto García, Judit Gual i Susanna Marín han creat la unitat didàctica, disponible en el web del Cefire Artisticoexpressiu, i en la qual col·laboren Jesús Debón i Francesc Mezquita.

En el web, els i les docents tenen a la seua disposició una unitat en format PDF, que compta amb tota la informació i il·lustracions sobre la biografia de Salvador, a més de fitxes d’activitats. Tanmateix, hi ha disponibles diversos recursos audiovisuals.