L’Ajuntament de Castelló ha reconegut la trajectòria d’un dels centres educatius de referència de la capital de la Plana, l’IES Ribalta, amb el lliurament de la Medalla d’Or de la ciutat. L’equip de govern, amb l’alcaldessa, Amparo Marco, al capdavant, va aprofitar els actes de celebració del 766 aniversari del trasllat des del Castell Vell a la Plana.

Amb la presència de la major part de la corporació municipal i de nombrosos representants municipals, la directora del centre, Paloma Segura, va arreplegar el guardó. L’encarregat de realitzar la laudatio al Ribalta va ser el cronista de la ciutat, Antonio Gascó, qui va recordar que «ha marcat la trajectòria vital de moltes persones en aquesta ciutat». «Si un professor, dels molts que han passat per aquestes aules, representa l’esperit del Ribalta com ningú, aqueix és Vicent Sos Baynat», va afegir.

Cal recordar que en el ple del passat mes de novembre es va aprovar per unanimitat la concessió de la Medalla d’Or de la ciutat a la institució

part de la ciutat

«Lliurar una Medalla d’Or és contribuir a subratllar i enaltir el nom de tot el nostre poble. M’he sentit part viva de la ciutat, a la qual tinc l’honor de representar. Els sentiments han estat a flor de pell en escoltar, en el moment de la concessió, els solemnes i benvolguts concordes de la Marxa de la Ciutat que escriguera la nostra filla predilecta, Matilde Salvador», va manifestar l’alcaldessa.

«Amb aquesta concessió, que és de tot Castelló, estem complint amb un deute històric de reconeixement i gratitud amb una institució que ha sigut decisiva per al desenvolupament social, cultural, econòmic i polític de la nostra ciutat».