Un total de 1.080 xiquets de la província de Castelló han participat enguany en les activitats de ‘Igualtat en ruta’, impulsades per la Fundació Isonomia de la Universitat Jaume I de Castelló. L’últim taller es va celebrar dijous passat en Nules, en els CEIPs Jaume I, Pio XII, Consolación, Cervantes, Pedro Alcázar i Lope de Vega.

Així, 540 xiquetes i 548 xiquets de quatre a deu anys de set municipis han participat en els tallers, que s’han realitzat de febrer a octubre a Nules, Vila-real, Vinaròs, Moncofa, la Vilavella, Vilafranca i la Vall d’Uixó.

Aquests tallers tenen com a finalitat fomentar en l’alumnat de quart de Primària valors igualitaris i coeducatius com la coresponsabilitat, l’ús no sexista dels jocs, l’elecció no sexista de professions, la cooperació, la resolució pacífica de conflictes i les relacions igualitàries entre xics i xiques, entre d’altres; mitjançant dinamitzacions i animacions amb materials coeducatius.

‘Igualtat en ruta’ és un projecte socioeducatiu que també ha facilitat recursos específics al professorat i a les famílies per a la posada en pràctica d’estratègies coeducatives en l’activitat docent, en les relacions familiars i en les activitats organitzades des de l’AMPA.

circuits

Entre les activitats que han pogut disfrutar els menors de Casatelló està un circuit amb quatre pistes simultànies (pista per al bon tracte i no violència; pista de coresponsabilitat; pista d’oficis i pista de creació no sexista), en el que l’alumnat va poder jugar i recorrer les quatre pistes per a aconseguir el seu carnet de participació igualitària.

‘Igualtat en ruta’ va començar en febrer de 2016 a Vilafranca. El mes següent es va desarrollar a la Vilavella i en maig va viatjar fins Moncofa i als centres de Vinaròs, on ja va arribar també en abril. Després de l’estiu, en octubre, alumnes de sis escoles de Vila-real van ser educats en igualtat, finalitzant en Nules.

labor pedagògica

La Fundació Isonomia és una entitat sense ànim de lucre d’àmbit estatal, dependent de la Universitat Jaume I de Castelló, la finalitat de la qual és promoure la igualtat d’oportunitats entre homes i dones, així com d’altres col·lectius socials, econòmics, laborals, educatius i culturalment desafavorits o susceptibles de sofrir discriminació, en tots els àmbits de la vida de les persones, amb l’objectiu de contribuir a una societat més justa i més igualitària. La Fundació ha sigut reconeguda amb nombrosos guardons per la seua labor social, tant en l’àmbit autonòmic com el nacional. A més, concedeix anualment el premi Isonomía contra la Violència de Gènere. H