Els centres educatius de la província tenen una cita en la Fira Destaca 2016. Més de 1.500 alumnes de 6é de Primària, d’ESO i Batxillerat podran gaudir del 21 al 25 de novembre en el Centre de Congressos, Fires i Trobades de Vila-real d’activitats i exposicions que apropen als joves els últims avanços en ciència.

Des que l’edició passada la Càtedra d’Innovació Ceràmica optara per convidar a la Setmana de la Ciència poblacions properes a Vila-real, cada vegada són més els alumnes que se sumen a visitar Fira Destaca. Enguany, l’IES Serrà d’Espadà (Onda) és la novetat en la llista de centres d’ESO que acudiran a la fira. A més, com al 2014, haurà a la cita centres de Vila-real, Onda, Almassora i Borriana.

Pel que fa als alumnes, seran 560 estudiants de 6é de Primària i 600 d’ESO i Batxillerat i la resta s’espera que vinguen des de les universitats de la Comunitat .

Amb l’organització de l’Ajuntament de Vila-real i la col·laboració de la Càtedra d’Innovació Ceràmica i la UJI, s’han programat tres activitats diferents. La primera és Connecta amb la Ciència, un programa del Campus Obert de l’UJI que té com a objectiu promoure els estudis científics i tècnics entre l’alumnat de 4t d’ESO, mitjançant tallers o mostres.

A més, els estudiants de 6é de Primària veuran sis exposicions i demostracions de les últimes investigacions, com els robots del futur o les energies renovables; i els alumnes d’ESO i Batxillerat presentaran els resultats de la construcció d’un dron en la Fira Aèria de Destaca. H