Uns 350 xiquets de Castelló d’entre 5 i 13 anys s’estan entrenant en l’actualitat per a adquirir ‘superpoders’, que els permetran memoritzar millor, tenir més creativitat i desenvolupar un millor pensament lògic. Els participants són els alumnes de 15 centres educatius que estan aplicant el programa de desenvolupament mental Aloha, una activitat extraescolar que es desenvolupa durant dues sessions per setmana.

Aloha --l’únic programa de ‘creixement’ mental avalat per la Societat Espanyola de Pedagogia 2016-- té com a objectiu fer desenvolupar el cervell del xiquet amb un entrenament en el qual la diversió siga també una de les seues característiques.

Per açò en les classes, les capacitats intel·lectuals es transformen en ‘superpoders’: els xiquets trien una identitat secreta, participen d’una història de superherois i fan activitats a manera de joc que els ajuden a desenvolupar els dos hemisferis cerebrals. D’aquesta manera, els alumnes són superajudants, el professor és l’entrenador i les capacitats intel·lectuals són ‘superpoders’ que, si no s’entrenen, mai arriben a aconseguir el seu màxim potencial.

Entre les habilitats que es potencien està la capacitat de càlcul o ‘calculokinesis’, que ajuda a adquirir destresa amb les operacions matemàtiques; la memòria fotogràfica o ‘Pupil·la fotogràfica’; la concentració o ‘Concentració quànticaSSRq, el pensament lògic o ‘Superingeni’; la capacitat d’escolta o ‘Oïda supersònica’; l’orientació espacial o ‘Orientació magnètica’; i la creativitat o ‘Imaginantium’.

Així, els xiquets acudeixen a les seues sessions d’entrenament amb el seu ‘Mesurador de superpoders’, en el qual es reflecteix les capacitats que més han treballat, depenent de les activitats en les quals han participat.

missions especials

A més, en les classes s’expliquen les aventures de dos superherois que protegeixen les capacitats intel·lectuals de les persones: John Neurón i Rebeka Eureka.

Ells lluiten contra supervillans com el Dr. Distracció o el Capità Rompebrúixoles. Realitzant els exercicis que els superherois proposen, els xiquets ajuden a vèncer als malvats.

De tant en tant els xiquets s’enfronten a una classe diferent en la qual realitzen una gimcana pedagògica encoberta, és a dir, han de realitzar operacions matemàtiques a gran velocitat, memoritzar sèries o comparar imatges per a eixir victoriosos d’una situació.

En la província de Castelló, en la actualitat apliquen aquest programa els col·legis: Antonio Armelles, Avel·lí Corma, El Castell, Joan de Brusca, José Soriano Ramos, Juan García Ripollés, L’Albea, Luis Vives, Manel Garcia Grau, Pintor Castell, Sanchis Yago, Santa Águeda i Tombatossals. En tota Espanya, uns 15.000 xiquets entrenen amb Aloha. H