Un pati amb més color, més alegre i en la renovació del qual han participat estudiants, pares i mares. Aqueix és el resultat de la jornada de convivència organitzada pel col·legi Jaime Sanz de Peníscola, que demostra que amb la col·laboració de tots es pot aconseguir un gran resultat.

L’objectiu era eliminar el trist color del formigó per tonalitats més adequades. D’aquesta manera, es van pintar jocs infantils en el sòl i es va donar una mà de pintura a part de la tanca del centre. La idea naix d’una mestra del centre, va relatar la presidenta de l’associació de mares i pares d’alumnes (AMPA), Elena Cabanes, «que va comentar que seria interessant incorporar elements que anaren una alternativa al futbol durant les estones de l’esbarjo».

Després d’arreplegar la proposta, el procés va ser molt ràpid. Des de l’AMPA es van encarregar d’aconseguir pintura i els materials necessaris, i van traslladar la idea als interessats. La resposta va ser espectacular, ja que van començar a ploure les confirmacions i el dissabte 30 de setembre, més de 200 persones es van donar cita en el col·legi des de les 10.00 hores en un ambient de festa i entusiasme.

una festa

Així, amb els seus pinzells, tots van procedir a alegrar el pati dels més xicotets o a pintar les voltes de fusta. El fet que es plantejara com una jornada festiva va fer que per als xiquets i xiquetes no es fera pesada la tasca i es divertiren molt, com va relatar una de les mares participants. L’èxit de l’activitat ha fet que des de l’AMPA es plantegen organitzar una nova jornada. La regidora d’Educació, María Jesús Albiol, va felicitar al col·lectiu per aquesta idea.