El Col·legi Miralvent de Betxí ha celebrat la quarta edició del torneig d’escacs Open Chess, en la qual han participat 223 xiquetes i xiquets d’entre 9 i 12 anys de més d’una desena de col·legis de la província de Castelló.

Els escolars han pogut mesurar les seues destreses enfront del tauler en una competició que s’aferma cada any. Luis Barona, director esportiu de la Federació d’Escacs de la Comunitat Valenciana, Pablo Aymerich, campió provincial d’escacs 2019, i Raúl Soria, regidor de Participació Ciutadana de l’Ajuntament, van ser els encarregats de lliurar els guardons. El col·legi Censal de la capital de la Plana va obtindre el primer premi, seguit de Concepció Arenal de Vila-real i Agora Lledó International School de Castelló.

Aquesta activitat s’emmarca dins del projecte Matemàtiques Divertides, dut a terme pel Col·legi Miralvent, l’objectiu del qual és desenvolupar el raonament logicomatemàtic, la visió espacial, afavorir el pensament estratègic, exercitar la memòria i, sobretot, que els alumnes aprenguen, es divertisquen i gaudisquen a través del joc.