El Museu de Belles Arts de Castelló acullirà, el proper dissabte, una visita guiada amb música dirigida a xiquets i xiquetes fins als 3 anys i les seues famílies.

L’activitat, denominada Mus’n’Babies, és pionera a Espanya en l’àmbit de l’educació artística i uneix els conceptes de música, museu i bebé. Consisteix en la visita a les exposicions mitjançant la música, on els xiquets poden experimentar i gaudir dins del context de l’exposició d’una experiència singular. Es tracta d’una «experiència musical dins de la sala d’exposició que mitjana entre el visitant i l’obra expositiva; i acaba sent una producció educativa autònoma generadora de coneixement», destaquen des de l’organització del taller.

Així, durant 30 minuts, les famílies podran gaudir d’una de les sales permanents de ceràmica del museu, acostant-los els diversos materials de l’exposició des d’una perspectiva sonora. En aquest espectacle, la música està constituïda per tres elements fonamentals: el ritme, la melodia i l’armonia. I, a partir d’ací, s’elaboren sessions en directe en les quals, a través de la creació d’ambients sonors, del cant, de xicotets fragments musicals originals, sempre recolzats visualment en els propis elements de l’exposició, es transmet el discurs propi de cadascuna d’elles.

LA CREACIÓ

Mus’n’Babies naix com a col·laboració d’Utem Escola de Música, primera escola de la Comunitat basada en la pedagogia musical d’Edgar Willems, que va obrir les seues portes fa 13 anys, al costat del Consorci de Museus. El projecte estudia en profunditat els discursos de les exposicions i els tradueix al llenguatge musical. «L’activitat està pensada com una experiència per als bebés però també per als adults, per la qual cosa treballem per a captar l’atenció d’aquests dos tipus de públic oferint diferents nivells de lectura en cadascuna de la sessions», conclouen.