La Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Castelló, encapçalada per Enric Porcar, ha presentat recentment la creació d’un cor infantil municipal, el Cor Infantil de Castelló. Aquest estarà format per un total de 40 xiquets i xiquetes d’entre 6 i 12 anys que seran escollits durant la jornada d’avui per la directora del cor, la pedagoga i experta en cant coral Isabel Villagar.

Les proves de selecció tindran lloc des de les 15.30 fins a les 19.30 hores al Museu de Belles Arts de Castelló, on els escolars interessats hauran de cantar una cançó d’elecció pròpia a cappella. Cal recordar que tots els alumnes que es presenten hauran d’anar acompanyats per la mare, el pare, tutor o tutora legal.

La iniciativa naix arran l’èxit de l’Escola Canta i perquè des de la Regidoria d’Educació recolzen «que la música és el llenguatge universal i un vehicle de cohesió social i d’integració molt potent». Porcar explica que «veient que el projecte de l’Escola Canta tire endavant amb molta força i que és un potent dinamitzador cultural, vam veure la possibilitat de crear el Cor Infantil de Castelló». I així ho han fet.

Des de l’àrea d’Educació expliquen que aquesta iniciativa busca oferir una activitat extraescolar gratuïta de caràcter artístic com és cantar i formar part d’un cor perquè «hi ha molta gent que té interès i afició al cant i feia falta que crearem una iniciativa així», ha afirmat el regidor responsable de l’àrea.

ELS ASSAJOS I FORMACIÓ

La formació de les xiquetes i xiquets seleccionats que formaran part del primer Cor Infantil de Castelló serà totalment gratuïta i els assajos es faran cada dimarts en el saló d’actes del Museu de Belles Arts, en horari de 17.30 a 18.30 hores. A més, cal destacar que aquestos seran oberts al públic.