+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

Naix un protocol d’acollida per a l’alumnat nouvingut

L’objectiu és facilitar guies i pautes d’actuació als centres per a establir els mateixos criteris

 

Procediment. Educació crea per primera vegada un protocol d’acollida al alumnat nouvingut. -

19/06/2018

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha creat per primera vegada un protocol d’acollida d’alumnat nouvingut als centres educatius valencians, segons s’ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

Aquest protocol té per objectiu establir els procediments i els criteris necessaris per a acollir l’alumnat nouvingut, especialment el desplaçat, i facilitar guies d’actuació i documents orientatius de registre i valoració per a garantir una acollida i una atenció adequades a les seues necessitats. D’aquesta manera, Educació estableix el procediment d’actuació, que s’inicia amb la preparació d’actuacions d’acollida abans d’incorporar-les al centre educatiu. Té una durada variable d’acord amb la situació particular en què es trobe l’alumne o l’alumna i finalitza quan l’escolar ha desenvolupat les competències i les habilitats bàsiques (tant lingüístiques com psicosocials) que li han de permetre estar en disposició d’assolir l’objectiu principal de participar plenament en la vida del centre.

«El sistema educatiu valencià ha d’estar preparat per a acollir en les millors condicions possibles aquests estudiants», ha indicat el director general de Política Educativa, Jaume Fullana.

Aquest nou protocol s’estableix per a facilitar un procediment habitual com és la incorporació als centres educatius d’alumnat que ja havia començat l’escolarització en un altre lloc.

LES PAUTES

Segons informen des de la Conselleria d’Educació, en l’elaboració d’aquest protocol d’actuació per a l’acollida de tot tipus d’alumnat nouvingut s’han tingut en compte, especialment, les aportacions fetes per diverses entitats sense ànim de lucre que estan dedicades a l’atenció de persones migrants.