L’Ajuntament de Castelló iniciará durant aquesta setmana un dels projectes premiats en l’edició 2017 del concurs Ideas Jóvenes. Es tracta del taller d’edició col·lectiva Ciutats Imaginàries, que persegueix treballar l’educació en valors a través de l’art per a millorar la convivència entre la joventut amb projecció del seu desenvolupament personal.

Aquest projecte va ser presentat per quatre joves: Yolanda Catalán, Andrea Pont, Alba López i Natalia Coleto, i serà desenvolupat amb tres grups diferents de joves: l’alumnat de l’escola de Segona Oportunitat, de la Regidoria de Joventut; el grup d’autogestió juvenil del programa Grau Xarxa Oberta Blue; i l’alumnat de l’IES Bovalar.

La presentació de treballs per a aquesta edició acaba de finalitzar. És per aixó que el consistori de la capital de la Plana començarà, pròximament, amb l’avaluació dels projectes.

Aquesta iniciativa es du a terme des de l’any 2015 «amb la finalitat de promocionar la participació de joves creatius i innovadors de la nostra ciutat», manifesten des de la Regidoria de Juventut.

Així, el concurs Ideas Jóvenes cerca incentivar la creació i desenvolupament d’idees proposades per les persones joves innovadores i emprenedores de Castelló, donar a conéixer la capacitat de participar, crear i innovar de les persones joves i posar a la disposició de la gent jove de la ciutat espais públics i municipals en els quals dur a terme els seus projectes.