+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
 
   
 
 

Nou concurs de promoció de la lectura en valencià

‘Una biografia de lectura en vídeo’ convoca a tots els estudiants dels centres educatius

 

Objectiu. Promoure la reflexió dels agents de la comunitat educativa. -

10/10/2017

El Consell Escolar Valencià, en col·laboració de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, promou un concurs de videografies lectores en el marc de la segona campanya de promoció de la lectura en valencià amb el lema Una biografia de lectura en vídeo. La iniciativa està adreçada tant a l’alumnat i als docents dels centres educatius valencians com a famílies i agents socials que promouen la lectura en el seu àmbit d’actuació.

L’objectiu del concurs és, per una banda, promoure la reflexió dels diferents components de la comunitat educativa sobre les pràctiques i hàbits lectors, a través de les tecnologies de la informació, i, d’una altra, recollir informació d’aquests costums en diferents àmbits de la societat.

Per a poder participar-hi, cal realitzar una biografia lectora en vídeo sobre la relació que manté una persona o un equip amb la lectura, amb els llibres i amb les pràctiques lectores. El vídeo no pot superar els dos minuts de duració i haurà d’estar pujat a un canal de Youtube en obert per a ser avaluat pel jurat.

Es concedeixen cinc premis guanyadors i cinc premis finalistes per cada categoria. Aquestes es corresponen amb el decàleg del Consell Escolar Valencià: premi alumnat, ciutadà i protagonista, premi entorns familiars i socials, premi centre educatiu com a espai de convivència, premi entorns d’aprenentatge no formals i informals i premi tasca educativa.

A més, es concediran cinc diplomes a persones, campanyes o entitats que el jurat, a proposta del Consell Escolar Valencià, considere models d’actuació per a ser implantats en altres entorns. Hi haurà reconeixements a les polítiques educatives, a la cultura de la participació, a la mirada oberta a un món canviant, a l’orientació educativa, acadèmica i professional i a l’educació ètica, social i cívica.