L’Ajuntament d’Onda, amb la col·laboració de Caixa Rural d’Onda i AMPAS, organitza un any més la competició de multiesport Jocs Escolars d’Onda. Les proves es disputaran els dissabtes, segons el calendari establert per l’organització, fins a finals de maig; i es desenvoluparan en diferents instal·lacions esportives de la localitat com el Pavelló Víctor Cabedo, el col·legi Pio XII o els camps de futbol La Serratella i el Olímpic.

Està previst que 300 xiquets assistisquen a cadascuna de les jornades. Alumnes d’Infantil (querubí), primer i segon de Primària (pre-benjamí), tercer i quart de Primària (benjamí) i cinquè i sisè de Primària (aleví), participaran en aquesta competició, que constarà de quatre esports puntuables en diferents jornades de futbol sala, handbol, bàsquet i futbol 8; i jornades d’iniciació a altres esports com a atletisme, raspall i ciclisme.

aposta per l’esport

D’aquesta forma, des de l’Ajuntament se segueix apostant per l’esport. «Som una de les poques localitats que encara mantenen la competició escolar, malgrat la gran varietat esportiva que gaudeix el municipi. Per a això, a més de les instal·lacions esportives, el consistori compta amb coordinadors i monitors esportius de cada centre, que juntament amb Caixa Rural i AMPAS organitzen la competició», va assenyalar el regidor d’Esports de la localitat, Francisco Chalmeta.

Un any més, els Jocs Escolars comptaran amb la presència d’una ambulància per garantir la seguretat dels participants. «Amb l’organització d’aquestes jornades tornem a apostar per ser una ciutat saludable, fomentant entre els menuts onders la pràctica habitual de l’esport», va manifestar el regidor.