Aprofitant la proximitat de les festes fundacionals de la ciutat, les regidories d’Educació i Cultura de l’Ajuntament de Castelló, encapçalades per Enric Porcar i Verònica Ruiz, respectivament, han organitzat una nova edició de Tornem al Castell, una sèrie d’activitats educatives i de dinamització a l’ermita de la Magdalena i al Castell Vell que finalitzaran el 22 de març. Les activitats estan dirigides a tot l’alumnat de segon i tercer cicle d’Educació Primària i primer cicle d’Educació Secundària dels centres escolars de Castelló.

La idea és oferir una experiència interactiva, educativa i cultural en forma de dramatitzacions i tallers perquè l’alumnat comprengue el context en què es van desenvolupar els esdeveniments que van donar lloc a la fundació de Castelló al pla i, per tant, a l’origen de les festes de la Magdalena.

Les activitats es divideixen en dos torns d’un màxim de 125 alumnes per torn: el primer a les 9.30 i el segon a les 11.45 hores, amb una duració de dues hores. L’esmorzar es fa bé abans o després, segons el torn del grup. D’altra banda, també s’ofereixen visites guiades als escolars d’una durada de 30 minuts dintre del recinte del Castell Vell, per a grups de 60-65 alumnes.