Nules va posar en marxa la passada setmana una iniciativa nova per a promoure la participació dels més menuts en temes municipals, per la qual cosa s’ha constituït el Consell de Xiquets i Xiquetes.

Aquest consell està format per un representant i un suplent d’alumnes dels cursos de 5é i 6é de Primària de cadascuna de les sis escoles de la localitat: CEIP Jaume I, CEIP Pío XII, CEIP Cervantes, CEIP Pedro Alcázar, CEIP Lope de Vega i la Consolació, a més, també hi ha una representació de l’alumnat de primer de l’ESO de l’IES Gilabert de Centelles, i representació municipal amb l’alcalde de Nules, David García; la regidora de Joventut, Rosa Ventura; i el regidor de Participació Ciutadana, Jaume Segura.

Entre les accions que es portaran a terme cal destacar la celebració de plens cada tres mesos, en els quals els membres del consell exposaran diferents problemàtiques que afecten la localitat i tractaran de buscar solucions; a més en el pressupost del pròxim any s’assignarà una dotació econòmica perquè el consell tinga autonomia.

«La creació del Consell de Xiquets i Xiquetes és una aposta de l’equip de govern per a canalitzar la participació dels més menuts en el treball del dia a dia que es fa en la localitat», comenta el regidor de Participació Ciutadana, Jaume Segura.

primer ple

Després de les vacances de Setmana Santa i Pasqua es celebrarà el primer ple en el qual els membres del consell exposaran problemes detectats, queixes o suggeriments tant del seu centre educatiu i entorn com del municipi en general. Els representants arreplegaran totes les propostes dels seus companys i el consell està obert a tindre la presència del responsable de qualsevol Regidoria de l’Ajuntament de Nules.