+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

Nules promociona el valencià entre els xiquets

 

Nules promociona el valencià entre els xiquets -

22/05/2018

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) ha començat a Nules una nova campanya de promoció de la lectura en valencià, que s’ha anomenat Un xiquet, un llibre.

Per a portar a terme aquesta campanya s’ha entregat a l’Ajuntament 1.275 còmics que es repartiran a l’alumnat d’Infantil i de Primària de totes les escoles de Nules, i també s’han donat nou lots amb material didàctic per als sis centres educatius de la localitat, la biblioteca de l’IES Gilabert de Centelles, la Biblioteca Municipal José Vicente Felip Monlleó i per a l’Agència de Lectura de Mascarell.

Per lliurar aquest material el president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, va visitar la localitat, acompanyat per l’alcalde de, David García; el primer tinent d’alcalde, Adrián Sorribes, i el regidor de Biblioteca, Antonio Romero.

Ferrer va ressaltar la importància de fomentar la lectura en valencià entre la joventut: «És fonamental iniciar-se en la llengua des de menuts, per la qual cosa hem vist convenient que cada xiquet i xiqueta comence la lectura en valencià a través del còmic».

Des de l’AVL s’ha animat a les escoles de la població a escriure el seu propi còmic.H