L’Institut Valencià de la Joventut (Ivaj), depenent de Vicepresidència i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, ha obert la inscripció als camps de voluntariat juvenil d’hivern del programa Viu la Solidaritat, dirigit a joves d’entre 18 i 30 anys. I és que l’IVAJ ha organitzat els camps Diverteix-te I i Diverteix-te II que es desenvolupen del 26 de desembre de 2019 al 4 de gener de 2020, en l’alberg juvenil La Marina (a Teulada-Moraira) i en l’alberg juvenil Argentina (a Benicàssim).

Es tracta d’una oportunitat per a viure unes vacances diferents, solidàries i creatives dissenyant i de-senvolupant activitats lúdiques amb xiquets i xiquetes de 9 i 12 anys. Els camps compten amb la col·laboració de la Direcció General d’Infància i Adolescència. La quota de participació és de 30 euros i les inscripcions es poden realitzar fins al dia 29 de novembre on line o presencialment en la seu de l’IVAJ a Castelló (carrer dels Orfebres Santalínea, 2).

Els camps de voluntariat juvenil són un tipus d’activitat en la qual un grup de joves provinents de diferents comunitats autònomes es compromet, de manera voluntària i desinteressada, a dur a terme un projecte amb contingut social en favor de la comunitat, combinat amb activitats d’animació. La convocatòria està oberta també a joves procedents d’altres comunitats autònomes. Cal recordar que la Comunitat Valenciana ha organitzat un total de 20 camps de voluntariat juvenil en 2019.