L’Espai Cultural d’Orpesa va ser l’escenari del Certamen Escolar de Lectura en Veu Alta en el qual van participar una treintena d’estudiants del col·legi La Mediterrània i l’institut Torre del Rey del municipi. A l’acte no van faltar l’alcalde, Rafael Albert, així com la regidora d’Educació, Sonia Bellés.

Es tracta d’una iniciativa de la Fundació pel Llibre i la Lectura i Feets Gestió de Projectes. El concurs es va dividir en quatre categories: teuladins (tercer i quart de Primària), blavets (5é i 6é de Primària), passerells (primer i segon d’ESO) i oronetes (tercer i quart d’ESO).

Un jurat especialitzat, amb l’ajuda dels vots del públic, va ser l’encarregat de triar a un representant de cada categoria per a representar a la localitat d’Orpesa en la fase final, que es celebrarà el mes de maig a la ciutat de València. Natalia Alcàsser, Nachi Barea, Patricia López i la parella formada per Ainhoa Cagide i Belén Portillo van ser les alumnes guanyadores.

Les lectures que es van llegir van ser fragments dels llibres El rei de la casa, La delicada de Gandia, Retorno a la Isla Blanca i Los demonios de Pandora.