L’Espai Cultural d’Orpesa va ser l’escenari del Certamen Escolar de Lectura en Veu Alta, en el qual van participar més de 30 alumnes dels dos col·legis públics de la localitat (La Mediterrània i el Deán Martí) i l’institut Torre del Rei. Es tracta d’una iniciativa que convoca de manera anual De Viva Veu amb l’objectiu de reforçar la labor que es realitza en els centres docents per a treballar la lectura.

Els estudiants, després de treballar a través de diverses activitats a l’aula, s’han hagut d’enfrontar a diferents textos (en castellà i valencià) que han llegit sobre l’escenari per primera vegada. El concurs s’ha dividit en quatre categories, segons l’edat dels participants: Teuladins (tercer i quart de Primària), Blavets (cinqué i sisé de Primària), Passerells (primer i segon d’ESO) i Oronetes (tercer i quart d’ESO).

Un jurat especialitzat, amb l’ajuda dels vots del públic, va ser l’encarregat de triar als guanyadors. Eva Bachón, Martina Fernández, Fátima Vallés i el grup format per Itzan Sánchez, Candela Martín i Lucía representaran a Orpesa en la fase final, que es celebrarà a la ciutat de València.