En ocasió del Dia de l’Arbre, són molts els col·legis de la província que han dut a terme alguna acció en aquest sentit. En algunes localitats, com a Orpesa, Vila-real o la Vall d’Uixó, s’ha implicat a la pràctica totalitat dels xiquets.

A Vila-real, més de 600 escolars van participar en la Setmana Ecològica, que pretén sensibilitzar els xiquets i xiquetes de la ciutat en el respecte i atenció del medi natural. Amb aquest objectiu, els escolars van participar en diferents activitats programades en jardins propers a les escoles, amb tallers, una gincana i la plantació de diferents espècies d’arbres i plantes.

També els xiquets d’Orpesa van celebrar al llarg de la setmana passada el Dia de l’Arbre amb multitud d’activitats organitzades pels col·legis Deán Martí i La Mediterrània i l’IES Torre del Rei, amb la col·laboració de la Regidoria d’Educació. L’esdeveniment més destacat ha sigut la plantació per part dels alumnes de 600 arbres (pins, carrasques i freixes) en els terrenys habilitats.

A la Vall d’Uixó, l’Ajuntament va impulsar una activitat nova, amb la plantació de cerveres en els patis dels col·legis, de la qual van participar tots els centres educatius amb l’objectiu de conscienciar de manera efectiva i implicar als xiquets en el respecte i la cura de la naturalesa.