La igualtat torna a colarse durant aquestes dates per a educar en valors els més menuts. I és que la regidoria de Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Castelló, encapçalada per Verònica Ruiz, ha llançat la campanya titulada Joguets per la Igualtat, una iniciativa que s’emmarca dintre del III Pla d’Igualtat del consistori.

«L’educació social és clau per al canvi de la mentalitat social, per això, des de la regidoria treballem per a aconseguir un desenvolupament total de les persones perquè puguen lluitar des de ben menudes contra els estereotips i prejudicis de gènere», ha manifestat Ruiz.

A més, la regidora encarregada de l’àrea ha destacat que «l’objectiu central de la campanya és sensibilitzar sobre els rols que la població adulta a-ssignem a les joguines». «No hi ha joguets de xiques ni de xics i, malauradament, aquest rol descriptiu acaba transformant-se en un us restrictiu que limita la llibertat dels infants».

La campanya està composta per 50 mupis que ja estan instal·lats en diferents punts de la ciutat, 600 calendaris amb sis models diferents que es repartiran entre les escoles de Primària, biblioteques, punts de trobada familiars, en les Tinences d’Alcaldia, Serveis Socials, entre d’altres, 2.000 diaris informatius i un vídeo per a poder compartir a xarxes socials.

TRANsFORMACIÓ SOCIAL

«Cada vegada som més persones les que contribuïm a erradicar el masclisme des de l’educació, que és l’autèntica eina al nostre abast per a la transformació social i, junt amb aquestes campanyes de conscienciació i la força de la societat, estem prenent com a camí a seguir el respecte, la convivència i la llibertat dels més menuts», ha defensat la regidora. Així, aquest Nadals, el Pare Noel i els Reis Mags eduquen en valors.