‘A l’insti amb bici’. Així es denomina el pla pilot liderat per l’Àrea de Seguretat Pública de l’Ajuntament de Castelló que pretén fomentar l’ús de la bicicleta en els trajectes a l’institut.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Lorenzo, va explicar que aquesta iniciativa, en la qual col·laboren les regidories de Seguretat Ciutadana, Mobilitat i Educació, «és un projecte transversal que s’emmarca dins de la voluntat del govern municipal de convertir a Castelló en ciutat educadora».

El pla començarà amb un estudi i enquestes sobre el nombre de joves que estaria disposat a utilitzar la bici, així com dades relatives a les seues edats, domicilis o tipus de bicicleta, a càrrec de la unitat d’Educació Vial, que també impartiria xarrades de seguretat i educació vial dirigides a alumnat i també a mares i pares.

Amb aquesta informació, la Regidoria de Mobilitat realitzarà un estudi dels itineraris més segurs per al desplaçament a l’institut juntament amb un informe sobre infraestructures que foren necessàries, com a senyalització, aparcaments per a bicis, etc.

Després, es passaria a la implantació de la iniciativa tutelada per la Unitat Ciclista i els Agents de Mobilitat Urbana, que «informarien dels itineraris, els punts i els horaris de recollida per als desplaçaments a l’institut i, durant un període d’un o dos mesos, acompanyarien als alumnes en el recorregut», va explicar el regidor d’Educació, Enric Porcar. H