Una pluja de versos ha inundat l’institut Francesc Ribalta amb motiu del Dia Mundial de la Poesia. Alumnes de diferents nivells van confeccionar gotes de pluja amb poemes, tant de producció pròpia com d’autors que han llegit, una activitat dirigida des del Departament de Castellà.

A més, amb la col·laboració d’alumnes de tercer d’ESO, Literatura Universal, PMAR3 i PR4 --baix la coordinació del Departament de Valencià--, l’escala central del Ribalta es va engalanar per rebre i commemorar aquesta data amb versos al llarg dels escalons.

Les lletres d’escriptors com Martí i Pol, Estellés, Mercè Rodoreda, Maria Mercè Marçal o Marc Granell van omplir el centre i es van mesclar amb fragments de cançons actuals en valencià de grups rellevants del nostre panorama musical.

«Ha estat una activitat interdepartamental i a tots els nivells», han destacar des del centre educatiu. El cor del Ribalta també es va convertir en important protagonista d’aquesta jornada cultural gràcies a una actuació en la que va interpretar dos cançons (Try, de Colbie Caillat, i Bonse Ava, cançó popular infantil de Zàmbia), amb les quals van voler, d’alguna manera, reivindicar el paper de la dona en la societat.

IGUALTAT DE GèNERE

El Dia Mundial de la Poesia també va servir com a colofó a una sèrie d’iniciatives en la que l’estudiantat va reivindicar el paper de la dona en la societat. L’alumnat de primer de Batxillerat va llegir un manifest reivindicatiu, un breu relat titolat Quiero ser yo i una poesia escrita per María González. Durant l’acte, el centre va recordar a dos dones molt importants per a la història de l’institut, de Castelló i de l’educació: Maria del Carmen Libertad, la primera dona que va estudiar al Ribalta, i María Luisa García-Dorado, una de les primeres catedràtiques d’institut d’Espanya.