Un missatge de whatsapp per a previndre situacions d’assetjament escolar, consum de drogues o de violència de gènere. Per segon any, el programa Comunica Jove, una iniciativa que es va iniciar el passat curs escolar en sis instituts de la capital de la Plana i que enguany arriba a cinc més, es cola en les aules per a oferir als joves un canal fàcil i un entorn més pròxim i personal perquè aquestos puguen comunicar qualsevol tipus de problemàtica que detecten en els seus respectius centres. Cal recordar que aquesta iniciativa va nàixer des de la Policía Local de Castelló, en coordinació amb les regidories de Seguretat, Educació, Participació Ciutadana i Juventud de l’Ajuntament de Castelló.

EXPERIÈNCIA PILOT

El curs passat, en el que aquest projecte va ser l’experiència pilot, el programa Comunica Jove es va testar en els cursos de primer, segon i tercer d’ESO i, tal com informen des del propi consistori, per a aquesta segona edició «s’ha optat per focalitzar-lo en els primers cursos, en considerar-se el canvi del col·legi a l’institut un moment clau en el qual els joves poden necessitar d’un suport addicional». En total, s’estima que el nombre de participants directes siga de 3.800 i 4.000 alumnes, una xifra que es confirmarà en concloure les xerrades de presentació per part de la Policia Local en els instituts; unes sessions que ja han començat en centres com l’IES Francesc Ribalta i el Sos Baynat.

A més, els estudiants que van participar el curs passat podran continuar vinculats al projecte a nivell informatiu i rebre totes les informacions. «Qualsevol alumne de qualsevol institut podrà demanar ajuda, independentment del curs en el qual es trobe, whatsappejant directament a comunicajove!, expliquen, i recorden que «s’atendran consultes tant de l’àmbit escolar, com el bullying, com de l’àmbit familiar».

Així, els temes sobre els quals s’informarà seran els relatius a l’assetjament escolar, xarxes socials i internet, diversitat, igualtat, violència de gènere, agressions sexuals, consum d’alcohol i drogues, seguretat viària, protecció del medi ambient i convivència ciutadana.

CONCURS DE TOTS ELS CENTRES

La campanya Comunica Jove es coronarà amb la celebració d’un concurs en el qual competiran totes les classes participants dels 11 instituts que s’han adherit enguany al programa. Els estudiants hauran de respondre a questions relacionades amb els temes mencionats i el centre guanyador rebrà un reconeixement en el dia de la Policia Local i podrà realitzar una activitat lúdica a final de curs.