L’alumnat de sisé de Primària del Botànic Calduch de Vila-real ha participat al programa denominat Ciberexpertos, una iniciativa que s’enmarca dins de les accions plantejades al pla director per a la convivència y millora de la seguretat en els centres escolars i els seus entorns. El projecte, portat a terme pel Ministeri de l’Interior mitjançant la Policia Nacional, compta amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació i s’ofereix als centres d’Educació Primària i Secundària.

Les accions d’aquest curs han finalitzat amb l’entrega a l’alumnat dels seus merescuts carnets que els acrediten com a ciberexperts.

Els objetius fonamentals d’aquesta acció són realitzar activitats dirigidas a l’ús segur d’internet, especialment les xarxes social, sensibilitzar i formar per minimitzar els riscos que els i les menors poden trobar en l’ús quotidià de les TIC, així com apropar als i les menors, i el seu entorn educatiu i familiar, l’ús de ferramentes que li faciliten una navegació més segura

Els estudiants del centre vila-realense han pogut adquirir habilitats per a una comunicació més segura a les xarxes socials i s’han pogut concienciar sobre la importància d’una bona gestió de la privacitat on line i off line a l’entorn escolar al que conviuen actualment.

LES noves tecnologies

«El tema de les noves tecnologies i els seus possibles usos han de ser punts forts on docents i famílies hem de prestar especials atenció, ja que cada vegada s’avancen les edats del seu ús, moltes vegades amb desconeixement dels riscos que poden portar un mal ús», recalquen des del centre.

És per això que dins de les acciones programades també es va realitzar una sessió dirigida als pares i mares dels alumnes, «que va resultar molt interessant i profitosa», ressalten.