L’escola de Robòtica Aula Maker de Castelló, formada per alumnes de 9 a 13 anys, ha aconseguit el primer premi al projecte d’innovació en el concurs First Lego League de la Comunitat Valenciana, celebrat dissabte passat en la Universitat d’Alcoi.

A través de la seua iniciativa, sota el títol Urban Challengue, el grup de joves participants pretén millorar la mobilitat urbana de la ciutat de Castelló amb la creació d’una aplicació que, mitjançant un joc, recopila dades per a saber els trajectes que realit-zen les persones usuàries del transport públic. L’objectiu és la utilització d’aquestes dades per a millorar els horaris i rutes de les línies d’autobusos, la qual cosa pot suposar un estalvi en el servei de centenars de milers d’euros a l’any, així com ajudar a reduir les emissions.

«L’alumnat de l’escola de robòtica està compost per joves amants de les noves tecnologies als qui els apassionen totes les disciplines relacionades amb la intel·ligència artificial», tal com expliquen els responsables. Després de l’èxit aconseguit, ja estan preparant la seua participació en la competició World Robot Olympiad, que es celebrarà el pròxim 9 de maig en la Universitat Jaume I.

«Després de mesos documentant-nos i demanant informació a professionals, volem retornar a la ciència tot el que ens ha aportat, per la qual cosa donarem la documentació del nostre projecte a l’Ajuntament perquè puguen aprofitar el treball realitzat», avancen.