Un de cada quatre escolars de la Comunitat Valenciana pateix assetjament escolar i el fenomen va cada any a més. És la conclusió a la qual ha arribat la Asociación Española para la Prevención del Acoso Escolar (AEPAE) a través d’un estudi recent elaborat per la Universitat de València. Per a tractar de frenar aquesta problemàtica, l’Associació i la Fundación Cuadernos Rubio, amb la col·laboració d’UNESCO Valencia-Mediterráneo, ha engegat un programa al que es podran adherir tots els col·legis de la Comunitat, que pretén frenar les agressions tant físiques com a verbals de les quals són objecte molts alumnes.

La implantació d’aquest programa, que compta amb un equip de psicòlegs, pedagogs i experts en autodefensa, es realitzarà a petició dels centres i seguint els protocols del Pla Nacional per a la Prevenció Escolar. Així, inclou fases de mesurament i avaluació de l’ambient en les aules, així com accions de sensibilització, reeducació dels acosadors i atenció integral a les víctimes; i es cerca interceptar aquest tipus d’actes abans que succeïsquen i evitar complicitats.

L’assetjament escolar «ha experimentat un augment considerable a la Comunitat Valenciana», afirma Enrique Pérez-Carrillo, president de AEPAE, que preveu «més de 400.000 nous casos per a 2020». La presentació d’aquest programa tindrà lloc el 22 d’octubre a València (Centre Arrupe), en el marc d’una taula redona sobre l’assetjament escolar dirigida a docents i associacions de pares. H