El vicerectorat d’Estudis i Docència de la UJI, que dirigeix Isabel García Izquierdo, va inaugurar, el divendres, un esdeveniment d’innovació educativa digital, de forma telemàtica, per a acostar la universitat als docents d’Infantil, Primària i Secundària més tecnològics de la Generalitat valenciana. La cita va comptar amb la presència de dos directors generals de diferents conselleries de la GVA i la participació del coordinador del projecte LliureX de l’UJI.

L’UJI intenta, amb la Generalitat, definir un laboratori educatiu on estudiar i investigar sobre la competència digital que ha de tindre l’estudiant, així com la necessitat d’aquest d’aprendre diferents matèries tècniques: l’anàlisi de dades, big data, intel·ligència artificial.

El director general per a l’Avanç de la Societat Digital, Pedro Pernías, de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, va destacar que el projecte LliureX ha de ser part de la transformació digital de la societat valenciana. «És el tresor ocult de la GVA amb el que, atés que està en tots els centres educatius públics d’Infantil, Primària i Secundària de la Comunitat, i pot ser un fantàstic canal per a poder arribar a tots els llocs». També va incidir en que esta etapa que estem passant ha de fer-nos veure que LliureX ha de desenrotllar-se per a poder contribuir a la teleeducación, per a poder contribuir a eixe avanç de la societat digital».

Per la seua part, el director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, José Manuel García Duarte, va afirmar que «és important que els docents es comprometen, però per a això han de tindre les ferramentes necessàries» i es va comprometre a col·laborar perquè hi haja un laboratori educatiu.

Finalment, la vicerectora d’Estudis i Docència de l’UJI, Isabel García Izquierdo, va explicar com aquest moment que vivim deixa en evidència la bretxa digital existent en la nostra societat i com, en este sentit, el programari lliure, com és LliureX, i el suport explícit que rep este projecte des de l’UJI, contribueix a la disminució de la mateixa.

La retroalimentació informativa inclou ponències y taules de debat en les que van participar l’advocada Paloma Llaneza; els desenvolupadors del projecte LliureX, Raúl Rodrigo, Miguel Ángel Juan, Daniel Durán, Héctor Garcia y Juan Manuel Navarro; els professors de l’UJI, Jordi Adell, Lucía Sanchez-Tarazaga y Linda Castañeda; la profesora d’Informàtica y coordinadora TIC de l’IES Puçol, Sofía Bellés; Herminia Pastor y Vicente Martínez, de l’IES María Blasco, de Sant Vicent del Raspeig; la professora de l’IES JB Porcar; i la professora de l’ UJI, Merche Marqués, entre d’altres experts.