El col·legi públic Mestre Carles Selma de Castelló de la Plana i l’institut Miralcamp de Vila-real presentaran les seues experiències en la jornada Edusiona’t. Una mirada de pau. Prevenció i detecció del racisme. la xenofòbia i la intolerància en l’aula: propostes per a millorar la convivència, que organitza la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, en col·laboració amb el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social a través de l’Oberaxe, els dies 16 i 17 d’octubre al Palau de les Arts de València.

Taula comunitària. Treball en xarxa, del esmentat col·legi públic de Castelló de la Plana, i Aules en peus de pau. Mediació escolar, de l’IES Miralcamp, són les propostes comunitàries i d’èxit en la promoció d’espais de pau i tolerància amb la diversitat.

Aquesta jornada està adreçada a coordinadores i coordinadors d’igualtat i convivència, equips directius, orientadores i orientadors educatius i representants de comunitats autònomes. L’activitat s’emmarca dins del projecte Frida, que desenvolupa l’Observatori Espanyol del Racisme i la Xenofòbia (Oberaxe).

Aquest seminari té entre els seus objectius sensibilitzar la comunitat educativa sobre la prevenció i la detecció del racisme, la xenofòbia i altres formes d’intolerància en les aules; dotar d’eines per a la identificació de conductes discriminatòries i/o intolerants; proporcionar estratègies per a promoure la igualtat, el reconeixement i el respecte a la diversitat cultural en els centres educatius, així com afavorir l’intercanvi i la transferència d’experiències.