El centre d’Informació Europe Direct Castelló de la Diputació ha convocat la segona edició del concurs Europa en Letras y Colores amb l’objectiu de promoure el coneixement de la Unió Europea entre la comunitat escolar. Aquest any 2020 es donarà especial èmfasi al paper de la UE en la lluita contra el canvi climàtic.

El concurs està dirigit a la població escolar de tercer i sisé de Primària de centres situats en municipis de menys de 20.000 habitants. A través d’ell es pretén impulsar la creativitat de les xiquetes i xiquets, així com la seua conscienciació social sobre el món que els envolta. L’objectiu és que, a través de la seua capacitat d’expressió escrita o gràfica, puguen mostrar quin és el paper que, des del seu punt de vista, exerceix Europa i la seua ciutadania davant el repte climàtic. Per a això, hauran d’il·lustrar o de redactar com les persones del carrer podem ajudar a frenar l’emergència climàtica en el nostre dia a dia.

El jurat valorarà la implicació de cada concursant, la seua capacitat de comprensió sobre el paper de la UE i de cada ciutadà en aquesta missió. L’alumne i el centre guanyador de totes dues categories (relat i dibuix) gaudiran d’una excursió a un lloc emblemàtic de la província.