El projecte integral de transformació de patis del CEIP Lluís Revest de Castelló de la Plana va ser la sisena proposta més votada de les presentades als pressupostos participatius de l’Ajuntament, validant un treball que des de fa un parell de cursos l’AMPA i membres del claustre del centre educatiu han manifestat envers el tema del pati.

Així, pares i mestres han anat fent camí de manera paral·lela, assistint a formació especialitzada, llegint i debatent; i a finals del curs passat els camins van confluir. Fruit d’aquesta trobada, enguany l’AMPA va proposar el projecte dins els Pressupostos Participatius.

Els patis d’Infantil i de Primària de l’Escola Lluís Revest s’inunden quan plou i l’aigua roman estancada durant dies. Aquest fet dificulta i condiciona el normal desenvolupament de l’activitat docent, lúdica i organitzativa de l’escola.

La proposta per als pressupostos participatius és la instal·lació d’un sistema de drenatge eficient que solucione aquest problema sense haver de renunciar a l’espai verd que envolta les pistes esportives del pati de Primària, així com habilitar també un espai verd al pati d’Infantil, actualment cobert de ciment.

La presentació d’aquesta proposta és consensuada amb l’equip directiu i s’informa al Consell Escolar i a les famílies de l’escola a mesura que el procés va avançant. La comunitat educativa recolza el projecte, de forma que rep 452 vots i resulta la sisena proposta més votada de tota la ciutat.

A més, es va celebrar la Primera Jornada d’Embelliment de Patis, convocada amb les idees que es recullen de les aportacions dels xiquets i xiquetes al Consell Ambiental, l’orientació dels mestres que proposen els elements concrets i la ubicació on aniran pintats, i el disseny i execució de les famílies.