Han començat les emissions de Retweet Ràdio, un programa que s’emet a través de Ràdio Benicarló i en el qual participa l’alumnat dels onze centres educatius del municipi, comprenent des dels d’Educació Infantil i Primària, públics i concertats, fins als d’Educació Secundària, també públics i concertat, el Centre Integrat Públic de Formació Professional, el Conservatori Mestre Feliu i també l’Escola de Persones Adultes.

ESPAI DE TROBADA

El programa radiofònic, que compta amb una sintonia composta per a l’ocasió pels alumnes del Conservatori Mestre Feliu, s’ha concebut com un espai de trobada que permetrà connectar la totalitat dels membres de la comunitat educativa, és a dir, l’alumnat, el professorat i les famílies, i els continguts inclouen tot tipus de propostes educatives, des de literàries i científiques fins a musicals o lúdiques.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, responsable de l’àrea d’Educació, va assegurar que «és una satisfacció que el món educatiu haja pensat en l’emissora municipal com a mitjà per a comunicar-se amb totes les famílies» i va destacar que «en aquesta situació tan complicada que estem vivint, aquest projecte permetrà recuperar els vincles entre l’alumnat i reforçarà el paper de l’escola com a comunitat», uns factors especialment rellevants.

RECURS EDUCATIU

La inspectora d’Educació, Sonia Ibáñez, impulsora del projecte, va remarcar que «en un moment en què hem hagut de reinventar els centres i passar d’una educació presencial a una educació a distància hem vist oportú potenciar el recurs de la ràdio municipal per a posar en contacte alumnes, professors i famílies».

Ibáñez va agraïr la predisposició de tota la comunitat educativa i del consistori de Benicarló per a dur endavant aquest il·lusionant projecte i ha felicitat expressament Myriam Moya (Mymi), alumna del cicle formatiu d’Animació Sociocultural i Turística de l’Institut d’Ensenyança Secundària Ramón Cid, que exercirà la coordinació, l’assessorament i el muntatge de tots els programes.

HORARIS D’EMISIÓ

El programa Retweet Ràdio es pot escoltar els dilluns, dimecres i divendres, just després del magazín Veus de Casa, que s’emet cada dia, a les 11.00 hores i a les 18.00 hores. Cadascun d’aquests espais tindrà una durada de 15 minuts i està previst que cada setmana participen els onze centres escolars del municipi.