L’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria d’Educació, ha convocat per a aquest curs una altra edició del exitòs programa L’Escola fa ràdio, destinada als centres educatius de la capital de la Plana.

Es tracta d’un projecte educatiu que ajuda a impulsar el Pla de Normalització Lingüística, potenciant la competència oral i escrita del valencià, promovent la creació de situacions comunicatives reals, que n’activen l’ús des de la creativitat i familiaritzant l’alumnat amb les modalitats dels programes radiofònics.

El regidor d’Educació, Francesc Mezquita, explica que «el projecte L’Escola fa ràdio té com a finalitat l’us de la ràdio com a recurs pedagògic i cultural dels alumnes de Primària, Secundària, Formació Professional i Formació de Persones Adultes». «Volem ajudar-los a desenvolupar la expressió oral, afavorir el treball cooperatiu e integrador dels membres participants, a l’hora que integrem les tecnologies de la informació i la comunicació com recursos pedagògics i d’esplai i el treball lingüístic», ha afegit l’edil.

En aquest projecte, l’alumnat treballarà en classe, amb l’ajuda del professorat, els continguts d’un programa de ràdio (com notícies, reportatges, modulació de la veu...) per a, seguidament, portar a terme l’enregistrament d’un programa radiofònic que s’emetrà a través d’una emissora o plataforma d’abast públic (Vox UJI Ràdio).

LES INSCRIPCIONS

Els centres educatius podran inscriure’s, fins al proper divendres, 17 de gener, a través d’una invitació del correu escolafaradio@gmail.com, on caldrà introduir les dades de participació. A més a més, el consistori castellonenc farà arribar als col·legis i instituts una plantilla on la mare, pare o tutor haurà de signar els drets d’imatge de l’alumnat menor d’edat.