+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

Ràdio i música perquè els escolars de Castelló potencien l’ús del valencià

L’Ajuntament presenta l’Escola Canta i l’Escola Fa Ràdio, dos projectes d’innovació pedagògica per als centres educatius

 

09/01/2018

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esports, Vicent Marzà, el regidor d’Educació i Esports, Enric Porcar, i el president de la Fundació Soler i Godes, Natxo Badenes, van presentar a l’Ajuntament de Castelló dos nous projectes dirigits als escolars castellonencs: L’Escola Fa Ràdio i L’Escola Canta. Es tracta de dues campanyes per donar suport als programes neurolingüístics dels centres educatius de la ciutat de Castelló, i tots aquells que vulguen participar es podran inscriure fins al 25 de gener de 2018.

Així, el regidor d’Educació va explicar que el primer projecte, l’Escola Fa Ràdio, persegueix els objectius de «potenciar l’ús del valencià entre l’alumnat a nivell oral i escrit en l’àmbit dels mitjans de comunicació, facilitar la creació de situacions comunicatives reals que activen l’ús i la creativitat; i familiaritzar a l’alumnat amb les modalitats dels programes radiofònics».

Els docents prepararan amb els seus alumnes un programa de ràdio que enregistraran amb l’ajuda d’un tècnic de so professional i finalment el programa s’emetrà a través d’una emissora de ràdio. A l’Escola Fa Ràdio poden participar l’alumnat de Primària, de Secundària, de Formació Professional i de formació de persones adultes de tots els centres educatius de Castelló.

L’altre projecte, l’Escola Canta, «pretén apropar la música a totes les escoles de Castelló a partir de formacions de corals a través de la implicació del professorat de música i amb l’objectiu que l’alumnat puga tindre l’experiència de pujar a un escenari a cantar. La idea és que es faça en valencià, però també en les diverses llengües que estan presents a la ciutat i que s’utilitze la música com un element vertebrador a les escoles», va manifestar Porcar.

Aquestes formacions, d’entre 12 i 85 alumnes, realitzaran una audició pública i «volem que hi haja una actuació conjunta on tots els xiquets puguen cantar una cançó acompanyats de la Banda Municipal de Castelló».

experiències innovadores

Per la seua banda, Vicent Marzà va destacar que «es tracta d’un projecte que entronca en allò que volem que siguen experiències innovadores i renovadores a les escoles de tot el territori valencià». Així mateix, Marzá, ha volgut remarcar «la necessitat del servei d’educació plurilingüe que acompanye als nostres mestres i professors i que ajude fer a que aquestes experiències innovadores servisquen per a aprendre millor totes les llengües que tenim en el sistema valencià».

La Fundació Soler i Godes farà possible que es puga gravar un CD de les cançons que treballen les escoles a l’Escola Canta.

La Regidoria d’Educació emmarca els projectes dins el concepte de Castelló Ciutat Educadora, que «fa que aquestes iniciatives que obrin l’escola a altres experiències i no es queden tancades a la pròpia aula convertisquen Castelló en un referent de la renovació i innovació pedagògica al País Valencià», va manifestar Marzà.