El programa UJI Hàbitat Saludable ha coordinat enguany l’estudi Estils de vida i salut en l’estudiantat de l’UJI, una iniciativa que ha permés configurar una radiografia dels comportaments de l’estudiantat relacionats amb la salut que estan més vinculats amb les malalties o trastorns que tenen una major prevalença en l’actualitat: el consum de tabac i alcohol, l’alimentació o la sexualitat, malalties o trastorns.

En aquesta investigació, en la que van participar 2.601 estudiants de la Universitat Jaume I, s’observa, respecte a l’alimentació, com un 45% admet que la cuida poc o gens i assenyalen la rellevància de factors com la falta de temps, el desconeixement, el reforç a curt termini o la falta de motivació.

A més, els resultats permeten apreciar com quasi la meitat dels participants reconeixen no realitzar exercici físic. Respecte al consum de substàncies, els resultats mostren com un 16%, consumeix tabac mentre un 92,8% reconeix haver consumit alcohol, encara que presenta una freqüència molt minoritària d’ús diari. Entre les motivacions que els comporta es troben sentir eufòria, fer relacions socials i evadir problemes.

Pel que fa a l’ús d’Internet, l’estudi ofereix certa exposició al risc en la població d’estudiants, si tenim en compte com al voltant del 70% dels estudiants considera que roman en Internet més temps del que pretenia i quasi el 40% reconeix que sol interferir en les seues obligacions.