Una reivindicació històrica que torna a colar-se entre els temes d’actualitat. Després que l’Ajuntament d’Onda aprovara la incorporació d’infermers escolars en els huit centres educatius de la localitat, les famílies tornen a exigir l’adhesió d’aquesta figura en tots els col·legis de Castelló per a gaudir de «major seguretat, prevenció i atenció sanitària en l’ensenyament obligatori». Així ho reclamen des de la Fampa-Castelló Penyagolosa, una organització que recalca el treball que s’ha realitzat en localitats com l’anteriorment esmentada, on «han fet un pas cap avant en aquest tema i és el propi consistori, juntament amb el Col·legi d’Infermers, el que ha fet possible que els centres educatius tinguen infermer/a escolar».

Un tipus d’iniciatives que, segons expliquen, «són un exemple a seguir, per la qual cosa volem que es faça efectiu en tots els col·legis i instituts de la província de Castelló». La seua presidenta, Silvia Centelles, recorda que «no és la primera vegada que sol·licitem a l’Administració la incorporació de personal sanitari en els centres educatius. Ho hem manifestat en repetides ocasions a la Conselleria d’Educació i a la de Sanitat per a garantir una òptima atenció en els centres en temes de salut».

Les famílies consideren que la figura de l’infermer millora la prevenció, promou els hàbits de vida saludable, entre ells, els referents a l’alimentació o altres hàbits com la higiene personal.