Els contes són un mitjà de gran ajuda per a explicar als més xicotets tot tipus de conceptes i vivències. En la situació que vivim són molts els xiquets que no aconseguixen a entendre el motiu pel qual no poden eixir al carrer, jugar amb els seus amics, anar al col·legi o continuar amb les seues rutines.

Per aquest motiu i per a facilitar als pares l’explicació de les circumstàncies, el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya ha publicat en la seua web (www.copc.cat), el conte La Rosa contra el virus, un recurs gratuït que l’entitat posa a disposició de tot el que ho puga necessitar o ho vullga compartir.

El conte està disponible en castellà i en català i l’objectiu és explicar als més xicotets, de la manera més senzilla i clara, què és un virus i com es poden gestionar les emocions. La publicació planteja preguntes a les què els xiquets poden contestar durant la lectura, i activitats que poden desenrotllar seguint senzilles instruccions.

Els textos són senzills i fàcils de comprendre, compta amb il·lustracions atractives per als més menuts que reforcen els conceptes que pretenen transmetre i mostren als xiquets en situacions que poden relacionar amb moments que han viscut en família o en l’entorn pròxim.