La Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre ha organitzat les III Jornades del Castell dirigides als escolars de la localitat, perquè aprenguen importants episodis de la història localitzats en el castell de Xivert, com a enclavament estratègic i testimoniatge del pas de diferents civilitzacions.

En concret, es va celebrar la representació de la rendició del castell ocupat pels moriscs i l’arribada dels templaris el 28 d’abril de 1334. Els escolars, de 5é i 6é d’Educació Primària del CEIP La Mola i el CEIP El Campanar, van pujar a peu fins al castell i van representar la rendició convertida en obra teatral per Rafael Ronchera, responsable de la Col·lecció Museogràfica Local.

Els alumnes, al voltant d’un centenar, són els que representen als diferents personatges i participen en l’organització de la representació.

La regidora d’Educació, María Agut, va destacar «la satisfacció perquè es consolida aquesta activitat que dóna a conèixer als nostres xiquets la nostra història, en un marc tan especial com és el nostre castell». «Amb iniciatives com aquesta unim la cultura, el patrimoni, la naturalesa i la convivència entre els dos centres», va declarar.